Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Όλοι στις πλατείες! του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου


Όλοι στις πλατείες! του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου

Όλοι στις πλατείες!
Στο πλευρό του λαού μας!
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου

Σήμερα το βράδυ είχα την ευκαιρία να ευρεθώ στο πλευρό των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων ( ΕΒΟ), οι οποίοι στην πλατεία της Αγ. Λαύρας του Αιγίου προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία, ζητώντας να μη κλείσει το εργοστάσιο. Με παρεκάλεσαν να πώ δυό λόγια και τότε είπα μεταξύ άλλων και τα εξής:

"Είχα την χαρά να παρευρίσκωμαι, όταν υπογραφόταν η Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως του Εργοστασίου, δηλ τότε που κατετίθετο ο θεμέλιος λίθος του κτιριακού συγκροτήματος, αλλά και αργότερα στα επίσημα Εγκαίνια της ΕΒΟ! Με κανένα τρόπο λοιπόν δεν θα ήθελα να είμαι μάρτυς, εάν παρ ελπίδα ήθελε υπογραφή η Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου του εργοστασίου τούτου. Γι αυτό λοιπόν είμαι εδώ. Για να συμπαρασταθώ στο δίκαιο αγώνα σας σε μια εποχή, που το πρόβλημα δεν είναι μόνο η περαιτέρω τύχη του εργοστασίου, αλλά και γενικώτερα η τύχη της Ελλάδος! Η τύχη της αγαπημένης μας Πατρίδος, η οποία μέ το 1ο Μνημόνιο ετέθη υπό ξενικήν κατοχήν και της οποίας το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιό ζοφερό με το 2ο Μνημόνιο! Είμαι λοιπόν δίπλα σας, είμαι στο πλευρό σας! Μαζί θα αγωνισθούμε μέχρι την τελική νίκη!"




Στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι μεταβήκαμε εν πομπή στην πλατεία Φανερωμένης, εκεί όπου σχεδόν κάθε βράδυ συγκεντρώνονται οι "Αγανακτισμένοι Πολίτες" για να δώσουμε και εκεί το στίγμα της παρουσίας μας και της ολόψυχης συμπαραστάσεώς μας. Απεκόμισα την εντύπωση, ότι οι παριστάμενοι με ανακούφιση εδέχθησαν την παρουσία του Ποιμενάρχου των. Κάποια φραστικά ατοπήματα υπήρξαν ανάξια λόγου, όπως π.χ. το γεγονός ότι κάποιος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε "στις Ενορίες και τις Μητροπόλεις πού έλαβαν μεγάλα κονδύλια από Ευρωπαϊκά Προγράμματα", γεγονός το οποίο δεν εγγίζει την Ιερά Μητρόπολή μας.

Πάντοτε είχαμε ευαισθησίες για τα προβλήματα των ανθρώπων της δικαιοδοσίας μας. Κάποιοι θυμούνται ακόμη ότι η Ιερά Μητρόπολις ετοίμαζε και προσέφερε καθημερινώς φαγητό στους διαμαρτυρόμενους Αγρότες της Αιγιαλείας, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Εθνική Οδό στο ύψος του Μεγανίτηεδώ στο Αίγιο. Συνεπής στις αρχές μας και στην ιερή αποστολή μας βρεθήκαμε και πάλι δίπλα στον πονεμένο Λαό μας, στους εργαζομένους του Εργοστασίου Ὁπλων.

Ένας ακόμη τρόπος συμμετοχῆς μας στον αγώνα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ είναι αυτά τα οποία θα αναγώσετε παρακάτω στο υπ΄αριθμ. 53 Δελτίο Τύπου.

Αίγιον, 1η Ιουνίου 2011

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΣΤΕΚΟΜΕΘΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΝ ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

α.α. 53 Εν Αιγίω 1η Ιουνίου 2011


«ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο, (http://mkka.blogspot.com/):

αναφέρεται

α. στην τραγικότητα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας,

β. στην ολέθρια καταστροφή και απώλεια της πατρίδας μας από τις πολιτικές των μνημονιακών συμβάσεων, στις οποίες οδήγησε η υπερχρέωση της χώρας μας,

γ. στην υποθήκευση της εδαφικής και εθνικής μας ακεραιότητας σε ξένες δυνάμεις και συμφέροντα,

δ. στην οικονομική ανέχεια και δυσπραγία συνόλου σχεδόν του ελληνικού λαού, λόγω της δραματικής μειώσεως και περικοπής μισθών και συντάξεων,

ε. στην μεγάλη ανεργία ιδιαιτέρως των νέων, που συνεχώς αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς,

στ. στην χρεωκοπία και το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων,

και προτρέπει

τους Έλληνες πολίτες να ξεφύγουν από την ραστώνη και να κάμουν μία ειρηνική επανάσταση, με τα εξής λόγια:

«Έλληνες και Ελληνίδες. Αδελφοί μου και παιδιά μου. Η Ελλάδα χάνεται! Η Ελλάδα καταποντίζεται! Η Ελλάδα πωλείται! Σε λίγο θα είμαστε ξένοι μέσα στο σπίτι μας. Ξεσηκωθείτε λοιπόν! Γιατί κάθεσθε; Διώξτε τη ραστώνη. Αφήστε τον καναπέ του σπιτιού σας. Αφήστε τα μπαρ και τα καφενεία. Βγείτε και σεις στους δρόμους. Για μια ειρηνική διαμαρτυρία. Και μείνετε εκεί για μερικά εικοσιτετράωρα! Κάμετε μία ειρηνική επανάσταση».

Θα πρέπει να διευκρινήσουμε ότι η προτροπή αυτή του Ποιμενάρχου μας και η κίνηση πηγάζει από την αγάπη για την Ελλάδα και δεν έχει οιοδήποτε κομματικό η γενικότερα πολιτικό χαρακτήρα. ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Κατόπιν των ανωτέρω επισημάνσεων ανακοινούται ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συμμετάσχει στον αγώνα και την αγωνία των δοκιμαζόμενων Ελλήνων συμπολιτών μας, καθώς κλήρος και λαός μαζί αποτελούν το σώμα της Εκκλησίας ενωμένοι, με τους εξής τρόπους:

1. Στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν, πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4.06.2011 θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών της περιοχής της Αιγιάλειας από 12.00΄-12.30΄ το μεσημέρι. Αυτό θα είναι «το ξυπνητήρι» της Εκκλησίας.

2. Kαλεί τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να κατέβουν στις πλατείες , είτε μόνοι τους, είτε με την οικογένειάς τους, είτε με την ενορία τους, για να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν στην ειρηνική διαμαρτυρία των αγανακτισμένων συμπολιτών μας. Ας το αποφασίσουν όμως μόνοι τους. Ας ακούσουν την φωνή της συνειδησεώς των. Στα θέματα αυτά δεν χωράνε εντολές της Διοικήσεως.

3. Ένα πούλμαν με Εφημερίους θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής 03.06.2011 για να μετάσχουν στην διαμαρτυρία των αγανακτισμένων πολιτών.

4. Καταβάλλεται προσπάθεια να κληθεί στο Αίγιο μία προσωπικότητα του πνευματικού και επιστημονικού χώρου, προκειμένου να μας ομιλήσει περί της οικονομικής κρίσεως, της μνημονιακής πολιτικής και των αδιεξόδων της, της αντισυνταγματικότητάς της, της υπονόμευσης και υποθήκευσης των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Εν κατακλείδι επισημαίνουμε ότι ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Ι. Κασιμάτης σήμερα 01.06.2011 στην πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Αυτιά, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, είπε τα εξής συγκλονιστικά :

• Σήμερα υφίσταται εκτροπή από την Συνταγματική νομιμότητα.

• Η Τρόικα είναι παράνομη

• Το άρθρο 4 του Μνημονίου υποθηκεύει τον Ελλαδικό χώρο και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Διαχειρισταί είναι οι Δανειστές μας.

• Το μνημόνιο σφετερίζεται την Εθνική μας κυριαρχία και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας.

• Η Σύμβαση- Μνημόνιο έγινε με βάση το Αγγλικό Δίκαιο με το οποίο θα κρίνονται οι διαφορές. Η αγγλική εταιρεία, (είναι εξειδικευμένη στο πτωχευτικό), στην οποία ανέθεσαν να συντάξει το Μνημόνιο, είχε συντάξει και το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Έκαναν το απαίσιο αυτό σχέδιο για να φάνε την Κύπρο)

• Το εγκληματικό Β΄ Μνημόνιο θα έχει με λεπτομέρειες τις διαδικασίες ρευστοποίησης της δημόσιας περιουσίας επ’ ωφέλεια και για λογαριασμό του δανειστή.

• Θέλουν να παρακολουθούν την ρευστοποίηση. Θέλουν τον πλήρη έλεγχο. Με το Β’ Μνημόνιο διασφαλίζουν το Α’ και ξεπουλάμε ότι απέμεινε.

• Θα υπάρξει εισπρακτική επιτροπή εκ των δανειστών η οποία θα μας λέει τι θα πουλήσουμε, που θα το πουλήσουμε, για πόσα χρόνια θα το δώσουμε και για πόσα χρήματα. Ο κεντρικός πυρήνας του μνημονίου είναι πώς θα παρακολουθήσουν την ρευστοποίηση και πως θα υποθηκεύσουν ότι απέμεινε.

• Το χρέος είναι επαχθές, διότι πήραμε δάνειο 80 δις για να πληρώσουμε το επαχθές χρέος που είχαμε. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι δανεισμοί που ακολούθησαν και οι συμβάσεις είναι επαχθείς. Άρα αφού είναι επαχθές το χρέος και η δανειακή σύμβαση είναι Άκυρη.

• Όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά φέρουν ευθύνη. Είναι εγκληματικό να δανείζεσαι χωρίς να κάνεις αντίστοιχα τις αναπτυξιακές πολιτικές που χρειάζονται για να αποδόσεις τα δάνεια.

• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε τα ελλείμματα μας και παρ’ όλα αυτά μας άφηναν να βγαίνουμε στις αγορές να δανειζόμαστε. Αυτό γίνεται γιατί μας θέλουνε δεσμευμένους.

• Τα μέτρα μειώσεως μισθών, αυξήσεως ωραρίων, καταργήσεως του αφορολογήτου κ.α. που θα ανακοινωθούν με τη 5η δόση (2ο μνημόνιο) παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα καθώς επίσης και τη βάση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου. Όλα αυτά είναι αθέμιτα.

• Το θέμα της Συναινέσεως ήταν για να απειλήσουν τον Λαό ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση θα πάμε σε πτώχευση. Απόδειξη ότι ενώ δεν πήγαμε στη συναίνεση, καί όμως οι Βρυξέλες ανακοίνωσαν ότι θα πάρουμε τήν Ε΄ δόση.

Το χρέος είναι επαχθές για 2 λόγους:

Α) Είναι απαράδεκτοι οι λογιστικοί όροι

Β) Είναι αντίθετο σε θεμελιώδους Αρχές του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Το μνημόνιο σε όλες του τις διατάξεις είναι παράνομο.

Γι’ αυτό θα πρέπει

• Να καταργηθεί το Μνημόνιο και να λυθεί η Ελλάδα από τα δεσμά της

• να επαναδιαπραγματευθούμε από μηδενική βάση.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Πηγή: http://mkka.blogspot.com/2011/06/blog-post.हटमल


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου