Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Εορτάστηκε ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς στην Αθήνα



 Με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του νέου Σέρβου Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε       αγρυπνία που τελέσθηκε την Δευτέρα 13 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ψάλθηκε Μέγας Εσπερινός μετά Λιτής, Όρθρος και τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του παρεπιδημούντος εν Αθήναις, Επίσκοπου Μαρεώτιδος κ. Γαβριήλ, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας. Στην προσλαλιά του ο Επίσκοπος μιλώντας για τον μεγάλο σύγχρονο ασκητή είπε ότι "αφού προσέλαβε την Θεολογία στην θεωρία την έκανε με αγώνες πράξη στην οσιακή βιωτή του" προτρέποντας να καθίσταται ο Όσιος παράδειγμα για όλους του επιγενομένους.
Στην Θεία λειτουργία έλαβαν μέρος  οι Σέρβοι κληρικοί π. Νέναντ Mihailovic, π. Ιουστίνος Jeremic, π. Μακάριος  Imamovic, π. Ευσέβιος Meandzija, π. Ντούσαν Bursac και π. Νικόλαος Gacevic, καθώς και ο Σύγκελλος π. Αγαθάγγελος Καρκαγκέλης εκ της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι Αρχιμανδρίτες π. Χερουβείμ Μουστάκας και π. Σεραφείμ Δημητρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και ο Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Φερεντίνος της Μητροπόλεως Κορίνθου.
Από του Ιερού Αναλογίου έψαλλε καλλιφωνότατα, ο πολυμελής Βυζαντινός χορός «ΤΡΟΠΟΣ» υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη, και αντιφωνικά στα Σερβικά ο οσιότατος Μοναχός Ιερόθεος από το μοναστήρι Kovilj.
Στην αγρυπνία  προσήλθαν εκτός των μελών της Εκκλησιαστικής Κοινότητος και δεκάδες από τους διαβιούντες εν Αθήναις Σέρβους, ανάμεσα στους οποίους, η σύζυγος του εν Αθήναις Πρέσβεως της Δημοκρατίας της Σερβίας κα Borjana Zupanjevac και η πρόεδρος της ενώσεως Σέρβων Ελλάδος κα Ksenija Stanojevic.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη υπό της Εκκλησιαστικής Κοινότητος, εορταστική τράπεζα στην αίθουσα δεξιώσεων του Ναού.
Στην Ενορία της Αγίας Μαρίνης διακονεί ο Σέρβος φοιτητής Θεολογίας Ιερομόναχος  π. Ευσέβιος Meandzija, πρωτοβουλία και φροντίδες του οποίου διοργανώθηκε ο εορτασμός, με την αμέριστη συνδρομή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού.
Σχετικό Δημοσίευμα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Σερβίας
   http://spc.rs/sr/svenocno_sabranje_u_spomen_na_prepodobnog_avu_justina_u_atini.


Το πρωί της 14 Ιουνίου και εν όψη της λήξεως του Σχολικού έτους, τελέσθηκε υπέρ των μαθητών και διδασκάλων των Σχολείων της Ενορίας, υπαίθριος Θεία Λειτουργία στην Αυλή των 3ου και 16ου Δημοτικών Σχολείων Ηλιουπόλεως, υπό του προέδρου της Εκκλησιαστικής Κοινότητος Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Δημητρίου με την επικουρία των πατέρων Αγαθάγγελου Καρκαγκέλη και Βασιλείου Ταξιαρχιώτη.




Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως / www.agmarina.gr   
πηγή:amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου