Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μητροπολίτης Πατρών: «Να τηρείτε τις παραδόσεις, γιατί θα χαθούμε - Είναι μονόδρομος για να σωθούμε ως έθνος και κοινωνία »


Τη σπουδαιότητα τήρησης των παραδόσεων της Εκκλησίας από τους Χριστιανούς, τόνισε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος σε κήρυγμα του, που έγινε με αφορμή τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλου. Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι εάν δεν μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις τότε, θα χαθούμε.
Ο μητροπολίτης Πατρών είπε χαρακτηριστικά: «Αδελφοί μου χριστιανοί να τηρείτε τας παραδόσεις, και να ακούτε τους πατέρες οι οποίοι δίδαξαν αυτές τις αλήθειες. Μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, σε καιρούς αφιλίας με τον Θεό και τον άνθρωπο, σκλαβιάς πνευματικής.»
«Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι εάν δεν μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις, στην πίστη μας και σε ότι παραλάβαμε από τους αγίους πατέρες μας, θα χαθούμε και σαν Γένος, και σαν έθνος, και σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία», πρόσθεσε με στεντόρεια φωνή ο κ. Χρυσόστομος.
Και υπογράμμισε: "Είναι μονόδρομος αυτός ο δρόμος, δεν μπορούμε να στρίψουμε γιατί θα καταστραφούμε. Πρέπει αυτόν τον δρόμο να ακολουθήσουμε εάν θέλουμε να σωθούμε..."
Το κήρυγμα του Μητροπολίτη Πατρών έγινε στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία του Επισκοπείου της Μητροπόλης Κηφισίας, όπου χοροστάτησε στο πανηγυρικό εσπερινό ο κ. Χρυσόστομος, συγχοροσταντούντων των Μητροπολιτών Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Φαναρίου Αγαθαγγέλου.


πηγή http://exagorefsis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου