Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τους "Αγανακτισμένους"


Με το κίνημα «Πόρτα – Πόρτα» συναντήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο Μακαριώτατος δέχθηκε στο γραφείο του τον επικεφαλής του κινήματος, σκηνοθέτη κ. Κολλάτο, καθώς και εκπροσώπους του κινήματος οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, όπου ο Αρχιεπίσκοπος άκουσε με πολύ προσοχή τα αιτήματα του Κινήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο κ. Ιερώνυμος, δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στους Μετόχους της Εθνικής, την  παράταση από την πλευρά της Τράπεζας, για έναν επιπλέον χρόνο, στο πάγωμα των κατασχέσεων ακινήτων, από δάνεια.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στην «Κάρτα του Πολίτη», τονίζοντας ότι η Εκκλησία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, όπως και αυτό το σοβαρό θέμα.
Ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τόνισε πως αναμένει εδώ και δύο χρόνια απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην πρόταση της Εκκλησίας για συνεκμετάλλευση της περιουσίας της και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα τους «Αγανακτισμένους» στη Πλατεία Συντάγματος.
http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8472:--------qq&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου