Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Προτάσεις οικονομικών μέτρων από τον Αρχιεπίσκοπο κ.ΙερώνυμοΑίσθηση προκαλεί η πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου να αποστείλει επιστολές στον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με τις οποίες προτείνει συγκεκριμένα μέτρα ώστε να ανακουφιστούν από το άλγος των νέων μέτρων οι Έλληνες.  «Οι επιστολές αυτές θα μπορούσαν  να είχαν αποσταλεί  από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, στη θέση εκείνου του ανακοινωθέντος που κάποιοι ιεράρχες το θεώρησαν «αδύναμο» και δεν το προώθησαν στο ποίμνιό τους», επισημαίνει ιεράρχης από τη νότια Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα  της ιστοσελίδας  της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «συγκεκριμένες προτάσεις για να βγουν οι Έλληνες από το αδιέξοδο και να ανακουφιστούν από το “άλγος των νέων μέτρων”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνει με επιστολές του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο ο Μακαριώτατος.
Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε, σημειώνει, όταν τόσοι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται και βιώνουν την αβεβαιότητα για το μέλλον τους, την προδοσία πολλές φορές και την αγανάκτηση των συνανθρώπων μας. “Πολλοί άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους και οιαδήποτε περαιτέρω πίεση μπορεί να προκαλέσει πολλά δεινά” υπογραμμίζει.
Προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο Μακαριώτατος προτείνει:
α. Την αναστολή των πλειστηριασμών από τις Ελληνικές Τράπεζες, όσων έχουν λάβει είτε υψηλό, ειτε χαμηλό δανεισμό για αγορά πρώτης κατοικίας.
β. Τηνενίσχυση των μέτρων γιά ανάπτυξη και βιώσιμη επιχειρηματικότητα και
γ. την επανεξέταση του αυστηρού φορολογικού πλαισίου με γνώμονα τήν ίση συμμετοχή στην απόσβεση του εθνικού χρέους.
Τα παραπάνω μέτρα, καταλήγει στην επιστολή του ο Μακαριώτατος, έχουν τή δύναμη να ξεκουράσουν τον δοκιμαζόμενο λαό μας, τονίζοντας πως “όπως πολλές φορές έχει αναφέρει, τόσον η Ιερά Σύνοδος, όσον και η ελαχιστότης μου, η κρίσις που βιώνουμε έχει κυρίως πνευματικά αίτια καί όχι οικονομικά”». 
(Εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών)


http://ierovima.gr/pages/article.aspx?id=660

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου