Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Υποδοχή τιμίου λειψάνου Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος

Το ιερό λείψανο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ με τις ευλογίες της Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ταξίδεψε εχθές 16 Ιουλίου από την Συνοδική Ιερά Μονή Αγίου Συμεών Καλάμου Αττικής προς την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, όπου το υποδέχτηκαν οι πατέρες της Μονής εν μέσω κωδωνοκρουσιών και θα παραμείνει έως τις 20 Ιουλίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Τρικόρφου Φωκίδος προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των μοναχών και προς προσκύνηση του χριστεπωνύμου πληρώματος.
Ήδη πιστοί από Φωκίδα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Φθιώτιδα κτλ. καταφθάνουν στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο.
Σήμερα Κυριακή το απόγευμα στις 8.00 μ.μ. θα γίνει η περιφορά του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδος κ. Γιώτας Γαζή και των λοιπών Αρχών του Νομού.
Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα η Μονή θα παραμένει ανοιχτή καθημερινά από ανατολής έως δύσεως ηλίου προς διευκόλυνση των πιστών έως το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιουλίου όπου και το ιερό λείψανο του Αγίου Σεραφείμ θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του νέου θεολόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου