Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Πατρών: "Η Παναγία είναι μεγαλυτέρα ευεργέτιδα του Γένους μας"


Τήνος - Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε χθες,  Παρασκευή 22 Ιουλίου , στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή της Οσίας Πελαγίας.
Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βεροίας Παντελεήμονα, Καστορίας Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Κορίνθου Διονυσίου και του οικείου Ποιμενάρχου Σύρου κ. Δωροθέου.
Ο Ιερός Ναός της Μεγαλόχαρης ήταν ασφυκτικά γεμάτος από πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη της Οσίας Πελαγίας και να λάβουν την ευλογία της ιεράς εικόνος της Θεοτόκου.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου ο οποίος τους προσκάλεσε για την εορτή της Οσίας Πελαγίας, αλλά καιγια να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.
Εν συνεχεία ο κ. Χρυσόστομος τόνισε: «Αδελφοί μου πολλοί άνθρωποι ευεργέτησαν το ανθρώπινο Γένος, όμως η Παναγίας μας είναι η μεγαλυτέρα ευεργέτιδα του Γένους μας».
"Η Παναγία μας, είναι η γλυκειά μάνα του λαού μας, η απαντοχή του, η ελπίδα του, η παρηγοριά του, και το στήριγμα του, στις δύσκολες στιγμές του. Όπως βοήθησε το Γένος στο διάβα των αιώνων για να σταθεί στα πόδια του, έτσι αγκαλιάζει και σήμερα στις δύσκολες ώρες που περνάμε", υπογράμμισε ακόμη ο κ. Χρυσόστομος.
Τέλος ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στις θαυματουργικές ευεργεσίες της Μεγαλόχαρης, καθώς και στα γεγονότα της ευρέσεως της Αγίας εικόνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου