Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

κ. Καμμένε άλλο να δηλώνεις χριστιανός και άλλο να είσαι και να ζεις σαν χριστιανός.


Κατά τον κ. Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες η επίκληση της βοήθειας της Παναγίας είναι χρήσιμη μόνο για να πείσει για τις χριστιανικές αρχές του κόμματος τους. 
Τι και αν εάν δεν πιστεύουν στο έργο των Λειτουργών της Ορθοδόξου Εκκλησίας και θεωρoύν το λειτούργημά τους «χαριστικές παροχές». Λεπτομέρειες που αφορούν μόνο ένα μικρό ποσοστό, το 14% επί του συνόλου του ελληνικού πληθυσμού κατά την εκτίμηση του υποψηφίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ίων Στεριώτη. 
Η σχέση του κ. Καμμένου και των συνεργατών του με την Ορθόδοξη Εκκλησία και την βιωματική πίστη από ότι φαίνεται από τα γραφόμενα του κ. Στεριώτη εμπεριέχεται και εξαντλείται στην γνωριμία μόνο εκείνων των Ιερέων που είναι προς αποφυγή. Έτσι δικαίως υποθέτουν πως επειδή κατά την ίδρυση του κόμματος τους επικαλέστηκαν την βοήθεια της Παναγίας μας, έγιναν και χριστιανοί ! Δεν γνωρίζουν λοιπόν πως οι βιωματικοί χριστιανοί δεν είναι αφελείς και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται προεκλογικά προς άγρευση εύκολων ή δεδομένων ψήφων!


Ακολουθεί το κείμενο του κ. Στεριώτη :
   Η περιουσία της Εκκλησίας  και οι μισθοί των ιερέων
Σε μια περίοδο, που το Κράτος ξανακοιτάζει όλες τις δαπάνες του, με τρεις Οργανισμούς να ελέγχουν την παραμικρή του κίνηση, σε μια στιγμή, που ακόμη και οι μισθοί των χαμηλόμισθων και όλες οι συντάξεις κόβονται σε μεγάλο ποσοστό, είναι καιρός να ξανακοιτάξουμε και την τεράστια δαπάνη, που δημιουργεί το σημερινό καθεστώς, της πληρωμής των μισθών και των συντάξεων χιλιάδων ιερέων, σαν να επρόκειτο για Δημοσίους Υπαλλήλους.
Σε όλη την διάρκεια ύπαρξης του Ελληνικού Κράτους οι μισθοί και οι συντάξεις των ιερέων κατεβάλλοντο από την ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος. Και μάλιστα τότε ο κόσμος πίστευε και εκκλησιαζόταν σε ποσοστά μεγαλύτερα του 95%.
Κάποια στιγμή – για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απεφάσισε να τους πάρει μαζί του και τους διόρισε Δημοσίους Υπαλλήλους. Ήταν οι καλές εποχές, που οι Πολιτικοί μας ενδιαφερόντουσαν μόνο για την ψήφο και όχι για το μέλλον της Χώρας και του λαού, και έδιναν συντάξεις δεξιά και αριστερά, όπως στους βοηθούς των καθηγητών στα Πανεπιστήμια, που είχαν εργαστεί μόλις οκτώ χρόνια.
Χαριστικές παροχές, που τις πληρώνουμε αγόγγυστα τόσα χρόνια σαν φορολογούμενοι και σαν καταναλωτές. Και αναρωτιόμαστε κιόλας, που πάνε οι φόροι. Και το ίδιο αναρωτιούνται περιέργως και οι ίδιοι οι πολιτικοί, οι οποίοι κατασπαταλούσαν τα χρήματα και τα δάνεια του Δημοσίου Χρήματος σε χαριστικούς διορισμούς και χαριστικές συντάξεις.
Έζησα κι εγώ αυτήν την αυτοκρατορική χλιδή, που απολαμβάνουν οι Έλληνες πολιτικοί με τα λεφτά του κοσμάκη. Ταξίδεψα σε μακρινά μέρη σαν μέλος επιχειρηματικών ή δημοσιογραφικών αποστολών. Και εκεί, που πήγαινα παλιότερα σαν απλός τουρίστας και πλήρωνα τεράστια ποσά, τώρα όλα σχεδόν ήσαν δωρεάν, όλα ήσαν άνετα, όλα ήσαν πληρωμένα με τα λεφτά τα δικά σας.
Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μια τεράστια, φεουδαρχική, περιουσία σε ακίνητα αλλά κατέχει κι ένα μέρος του πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και ενοικιάζει ακόμη και παραλίες και μπαρ.
Καιρός να καταμετρήσει και πάλι η Εκκλησία της Ελλάδος τους ιερείς της και να αναλάβει την μισθοδοσία τους. Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Αλλά και γιατί σήμερα η Εκκλησία έχει χωρίσει από το Κράτος αλλά ίσως και από τον Λαό, μια και μόλις το 14% του πληθυσμού εκκλησιάζεται.
Και είναι καιρός η τεράστια περιουσία της:
είτε να περάσει στο Ελληνικό Δημόσιο και να συνεχίσει αυτό να μισθοδοτεί τους ιερείς – όπως γίνεται με τα μοναστήρια, όπου η περιουσία των μοναχών περιέρχεται στα μοναστήρια,
είτε να κρατήσει την περιουσία της αλλά να μισθοδοτεί εκείνη όλους τους ιερείς και τους μητροπολίτες, που συχνά τα τελευταία χρόνια έκαναν την κοινή γνώμη να εξοργίζεται με τις περιουσίες δισεκατομμυρίων, που μάζευαν και χρησιμοποιούσαν για να φέρουν κάποιους νεαρούς όχι στον ίσιο δρόμο αλλά στο κρεβάτι τους.
Νομίζω έχουμε φτάσει στο τέλος της ανοχής και σαν Πολίτες και σαν Φορολογούμενοι.
Ίων Π. Στεριώτης

Τελικά η υποκρισία καλά κρατεί !! 
Άνθρωποι που υπηρέτησαν πιστά το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ζητούν τώρα από τους προδομένους πολίτες να τους εμπιστευτούν !!! 
Με τις αγυρτείες τους αναλαμβάνουν ρόλο "εθνοσωτήρα", χρησιμοποιούν αξίες και ιδανικά  και ευτελίζουν κάθε Ιερό και Όσιο συνεχίζοντας τα παιχνίδια τους στον ίδιο σκοπό και νοοτροπία χωρίς να συναισθάνονται την ευθύνη τους . Αντί να μετανιώσουν και να εκλιπαρήσουν από τον ελληνικό λαό την συγγνώμη του, εξακολουθούν ξεδιάντροπα να τον παραπλανούν και να ζητούν την ψήφο του !!

2 σχόλια:

  1. Το τι δηλώσεις κάνει ο καθένας δεν σημαίνει ότι εκφράζουν την πλειοψηφία και την θέση των ανεξάρτητων ελλήνων. Σίγουρα ο άνθρωπος είναι ανιστόρητος, δεν ξέρω τι θέση έχει στο κίνημα και προφανώς αν είναι η επίσημη θέση τους αυτή, την καταδικάζουμε. Αλλά έχω την εντύπωση παρακολουθώντας γενικά την άποψη του κινήματος ότι δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι δηλώνει ο καθένας δεν έχει σημασία για ένα κόμμα, αλλά το τι δηλώνουν οι υποψήφιοι έχει την μέγιστη σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή