Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


Ως Πρόεδρος της Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ προς τα Μέλη, τους Φίλους και τους ψηφοφόρους της Παρατάξεώς μας και να τους ενημερώσω υπεύθυνα, σχετικά με το θέμα της διαγραφής από τον Κατάλογο των Μελών μας, του υποψηφίου των τελευταίων Ευρωεκλογών κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλου, δεδομένου ότι ανήρτησε στην ιστοσελίδα του μια άκρως συκοφαντική περιγραφή των γεγονότων που τον αφορούν, η οποία περιγραφή άρχισε ήδη να αναμεταδίδεται από το ιστολόγιο της Αστόρια, που, ως γνωστόν, δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια των γεγονότων αλλά μόνο για τη σπίλωση προσώπων και προσπαθειών, όπως της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που την αποκαλεί «Μακρακιστική», σαν να μην είμαστε πολιτική Παράταξη αλλά Θεολογική Σχολή!
Παραθέτω, λοιπόν, το πραγματικό ιστορικό των γεγονότων και οι αναγνώστες θα κρίνουν.
1. Από το ξημέρωμα της επομένης ημέρας των εκλογών ο υποψήφιός μας στις Ευρωεκλογές κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, χωρίς καμμία επικοινωνία με την Παράταξή μας εξαπέλυσε δημοσίως επίθεση εναντίον μας, επειδή κατά την άποψή του η Διακήρυξη της Παρατάξεώς μας δεν ήταν σύμφωνη με το πολιτικό του αισθητήριο, σαν να μη γνώριζε ότι την πολιτική πορεία της Παρατάξεως καθορίζει αποκλειστικά η Κεντρική Επιτροπή, χωρίς να θέτει την πολιτική αυτή υπό πλειστηριακή συζήτηση, για τους λόγους που αναπτύσσουμε στην «Πολιτική μας Ανακοίνωση».
Η επίθεσή του αυτή ήταν σαφώς προσχεδιασμένη, άλλως δεν δικαιολογείται το ότι επετέθη δημόσια, χωρίς προηγουμένως να επιδιώξη προσωπική επικοινωνία με την Παράταξη, κάτι που θα έκανε οποιοσδήποτε καλής θελήσεως συνεργάτης. Παραποίησε, μάλιστα, σκόπιμα το νόημα της Διακηρύξεώς μας για να βγάλει το απίστευτο συμπέρασμα ότι η Παράταξη βάζει λουκέτο, και, με την παραποίησή του αυτή να βρεί άλλοθι για την επίθεσή του.

2. Με την επίθεσή του παρουσιάζεται προς τους ανυποψίαστους αναγνώστες του ως μέλος κάποιου αρμοδίου Οργάνου της Παρατάξεως, το οποίο, τάχα, αγνοήθηκε κατά τη σύνταξη της Διακηρύξεως. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν ανήκει στο μοναδικό θεσμικό Οργανο της Παρατάξεως, που είναι η Κεντρική Επιτροπή, ούτε στους στενούς συνεργάτες μας, τους οποίους η Κεντρική Επιτροπή συμβουλεύεται. Αντίθετα, μάλιστα, ήταν μέλος, το οποίο είχε προσεγγίσει μόνο στα πρόθυρα της Παρατάξεώς μας και γι' αυτό είχε έλθει σε επικοινωνία μόνο με τα καθ' ύλην αρμόδια πρόσωπα, που ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Μανώλης Βολουδάκης και η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου κ. Μαρίνα Βολουδάκη-Διαμαντή. Αυτό, γιατί η Κεντρική Επιτροπή ήταν αντίθετη στην υποψηφιότητά του και μόνο λόγω της επιμονής του κ. Μανώλη Βολουδάκη συγκατατέθηκε στη συναρίθμησή του στους υποψηφίους μας. Αυτό ο κ. Σωτηρόπουλος, αντί να το εκτιμήσει, γράφει ψευδόμενος ότι ο κ. Βολουδάκης του μίλησε σκαιότατα, όταν του ζήτησε τον λόγο για την ανάρτησή του, ενώ εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο στον κ. Βολουδάκη και καταλήγει στο συκοφαντικό συμπέρασμα ότι ο κ. Βολουδάκης διοικεί την Παράταξη με την αδελφή του(!) , σαν να είχε διεισδύσει ο κ. Σωτηρόπουλος στα μύχια της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και γνώριζε τα πάντα!
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μανώλης Βολουδάκης από της παραιτήσεώς του ως Προέδρου απείχε εντελώς από τη λειτουργία της Παρατάξεως και επανήλθε προσωρινά, και αυτό κατόπιν επίμονης προσωπικής παρακλήσεώς μου, αποδεχόμενος τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου, για να βοηθήσει στην προεκλογική περίοδο, με την ρητή εκ μέρους του προϋπόθεση ότι θα παραιτηθεί ευθύς μετά τις εκλογές, πράγμα το οποίο ήδη έπραξε! Το ίδιο ισχύει και για την κ. Μαρίνα Βολουδάκη-Διαμαντή, η οποία επιστρατεύθηκε να βοηθήσει με προσωπικές της θυσίες, παρ' ότι έχει οικογένεια με 5 παιδιά, εργασία και πολλές άλλες υποχρεώσεις, και, μετεκλογικά, ήδη παραιτήθηκε!
Τι να σχολιάσω για την διαβολή, που ο κ. Σωτηρόπουλος έβαλε στο κείμενό του, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγμα μετάξυ εμού και του κ. Μ. Βολουδάκη, παραπέμποντας τους αναγνώστες του στη Διακαναλική της Παρατάξεώς μας! Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται πόσο μακρυά από τη λειτουργία της Παρατάξεως βρισκόταν ο κ. Σωτηρόπουλος, άλλως, τουλάχιστον, θα γνώριζε, ότι οι δεσμοί που μας ενώνουν – παλαιό και νέο Πρόεδρο– είναι πάνω από των σαρκικών αδελφών και θεωρούμε χαρά μας και υποχρέωσή μας ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον, γιατί κανείς μας δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες. Το εξωφρενικό είναι ότι ένας αυτοαποκαλούμενος χριστιανός, ο κ. Σωτηρόπουλος, ενω προσπαθεί να σπείρει τη διχόνια σε δύο πνευματικά αδέλφια, έχει, το θράσος να παραδίδει και μαθήματα χριστιανικής συμπεριφοράς και να παριστάνει το θύμα γράφοντας ότι αδικήθηκε και έλαβε «αντί του μάνα χολή και αντί ύδατος όξος», ενώ, συν τοις άλλοις, ο ίδιος είχε στραφεί εναντίον εκείνου του μοναδικού, χάριν του οποίου ήταν υποψήφιος!
3. Στο ψευδέστατο χρονικό του αναφέρεται και στην Παραίνεση - Σύσταση που είχε αναρτήσει η Παράταξή μας προ των Εκλογών, σχετικά με το σεβασμό που πρέπει να δείχνουν οι υποψήφιοί μας προς τα διάφορα ιστολόγια, που δεν μας προβάλλουν, ιδιαιτέρως δε στα ιερατικά πρόσωπα. Αυτή η Παραίνεση - η οποία, σημειωτέον, δεν ανέφερε ονόματα αλλά απευθυνόταν σε όλους τους υποψηφίους μας- θεωρήθηκε από τον κ. Σωτηρόπουλο εχθρική προς αυτόν, κάνοντας πως δεν κατάλαβε πόσο εξέθεσε την Παράταξη η επίθεσή του εναντίον θρησκευτικού ιστολογίου και της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς.
Το απίστευτο είναι ότι αυτή η αυθαίρετη, αντιδεοντολογική και αντίθετη προς το ήθος της Παρατάξεώς μας επίθεση του κ. Δ. Σωτηρόπουλου έγινε αρχικά αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από το ιστολόγιο του κ. Τελεβάντου, ο οποίος επετέθη, μάλιστα, με ανήθικο χαρακτηρισμό εναντίον του σεβαστού π. Βασιλείου Βολουδάκη, χαρακτηρίζοντάς τον αχάριστον(!), γράφοντας ότι φιλικά προς τον π. Βολουδάκη ιστολόγια (σημ.: δεν ήταν κανένα άλλο παρά μόνο το ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ του κ. Σωτηρόπουλου), υποκινούμενα από τον π. Βασίλειο (σημ.:γίνεται και σαφής υπαινιγμός του κ. Τελεβάντου ότι το κείμενο του ιστολογίου του κ. Σωτηρόπουλου το συνέταξε ο π. Βασίλειος!), επιτίθενται στον Μητρ. Πειραιώς για να εκδικηθεί ο π. Βασίλειος τον Μητροπολίτη Πειραιώς επειδή, τάχα, διέκοψε την υποστήριξή του στην «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», που της παρείχε κατά το παρελθόν! Ετσι ο κ. Τελεβάντος συκοφάντησε και τον π. Βασίλειο και τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς, δεδομένου ότι ούτε η Παράταξή μας ενέκρινε την αήθη δημοσιογραφία του κ. Σωτηρόπουλου – πολύ περισσότερο ο π. Βασίλειος– ουτε ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς βοήθησε ποτέ την Παράταξή μας ή παρέστη σε κάποια εκδήλωσή μας, προφανώς από λόγους διακρίσεως. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και το Συνέδριο που διοργάνωσε η Μητρόπολή του και παρέστη ο Μητροπολίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με εισηγητή τον π. Βασίλειο Βολουδάκη με θέμα «Εκκλησία και Πολιτική, ένα θέμα πνευματικό», Συνέδριο όχι κομματικό αλλά θεολογικό, δεν το μετέδωσε η Πειραϊκή Εκκλησία και οι υπεύθυνοι της Μητροπόλεως απομάκρυναν ακόμη και τα τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν έλθει στην Εκδήλωση! Τόσες αποστάσεις κράτησε εξ αρχής ο Μητροπολίτης Πειραιώς από την Παράταξή μας.
Παρά την απίστευτη, λοιπόν, μυθολογία που ανέπτυξε με τόση χολή ο κ. Τελεβάντος εξ αφορμής της αήθους επιθέσεως του κ. Σωτηρόπουλου, δεν αισθάνθηκε ο κ. Σωτηρόπουλος την ανάγκη να απαντήσει στον κ. Τελεβάντο και να αναλάβει αντρίκια τις ευθύνες του αλλά, αφήνει αρχικά εκτεθειμένο τον π. Βασίλειο και μετεκλογικά ''ζητάει και τα ρέστα'', ότι τάχα αυτός εξετέθη από την Παραίνεση της Παρατάξεώς μας για σεβασμό και ευπρέπεια των υποψηφίων μας!
4. Ο κ. Σωτηρόπουλος κάνει λόγο και για τα 500 ευρώ που κατέθεσε τον Μάρτιο μήνα και η Παράταξή μας δεν του τα επιστρέφει, γιατί ο κ. Σωτηρόπουλος έχει την εντύπωση ότι έδωσε τα χρήματα αυτά για μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις –οι οποίες δεν θα γίνουν– και όχι γι' αυτήν που έγινε! Ωστόσο η Νομική μας Υπηρεσία του έχει κοινοποιήσει εκτενή επιστολή, στην οποία αναλύεται το θέμα αυτό και εκείνος σκόπιμα το αποκρύπτει, γιατι σκοπός του είναι να εκθέσει και όχι να αληθεύσει.
Παραθέτω την Επιστολή της Νομικής μας Υπηρεσίας :

«Αρ. Πρωτ: Εξ. 2/02.06.14
Αθήνα, 2/6/2014

Αξιότιμε κ. Σωτηρόπουλε,
Κατόπιν αποστολής του αιτήματός σας από το Γραφείο Τύπου της Παρατάξεως στη Νομική Υπηρεσία μας προς αξιολόγηση σας παραθέτουμε τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:
Στις 17 Μαρτίου 2014 προβήκατε στη κατάθεση των 500 € προς τη Παράταξή μας για τις εν γένει ανάγκες της - πολύ πριν εκφράσετε την επιθυμία να συμμετάσχετε ως υποψήφιος μας - και όχι για να ενισχύσετε τον εκλογικό μας αγώνα. Εν συνεχεία, εφ' όσον θελήσατε να είστε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις Ευρωεκλογές, ουδέποτε δώσατε το ποσό των 250 ευρώ, που αναλογούσε στον κάθε ένα από τους 42 υποψηφίους, διότι είπατε στους αρμοδίους να τα λάβουν από το ποσό που εσείς είχατε καταθέσει το Μάρτιο, πράγμα παράτυπο και άδικο για τους συνυποψηφίους σας καθώς οι δωρεές δεν προορίζονται για κάλυψη προσωπικών εξόδων του δωρητή. Παρότι λοιπόν εσείς δεν καταθέσατε το ποσό των 250 €, όπως έπραξαν οι υπόλοιποι 41 υποψήφιοι μας, οι αρμόδιοι, σεβόμενοι το γεγονός ότι υπήρξατε δωρητής της Παρατάξεως, αποφάσισαν να επιβαρυνθούν οι ίδιοι τα έξοδα αυτά!
Για να έρθουμε στην ουσία των πραγμάτων το ποσό των 250€ που αντιστοιχούσε σε κάθε ένα από τους 42 υποψηφίους, προορίζετο για να καλυφθεί το παράβολο συν το κόστος του δικαστικού επιμελητή για τις επιδόσεις. Συγκεκριμένα υπήρξαν δύο παράβολα, ένα των 3000€ για τη συμμετοχή της Παράταξης μας στις εκλογές και ένα επιπλέον παράβολο, το οποίο προστέθηκε σε αυτές τις εκλογές ποσού 6.300€ για όλους τους υποψηφίους, ήτοι σύνολο 9.300€. Έτσι λοιπόν οι υποψήφιοι μας κατέβαλαν 250€ έκαστος μόνο για τα παράβολα και το κόστος του δικαστικού επιμελητή. Η Παράταξή μας ακριβώς επειδή δεν βλέπει τους ανθρώπους της σαν χρήματα, αρκέστηκε να ζητήσει από τους υποψηφίους της μόνο το κόστος των παραβόλων, τη στιγμή που άλλα κόμματα ζητούν από τον κάθε ένα υποψήφιο 700€ τουλάχιστον για συμμετοχή σε εκλογική αναμέτρηση.
Επιπλέον ως ενεργό μέλος της Παρατάξεως, από τον Ιανουάριο του 2014 οφείλετε 20€ για τη συνδρομή εγγραφής και 25€ για τις μηνιαίες συνδρομές μελών (ποσού 5€ για κάθε μήνα) από τον Ιανουάριο – Μάιο 2014. Συνεπώς η δωρεά σας προς την Παράταξη ανέρχεται στο ποσό των 205€ και όχι στο ποσό των 500€ που αξιώνετε να σας επιστραφεί.
Εν συνεχεία και σύμφωνα με το νόμο σας δηλώνουμε τα ακόλουθα:
Η παροχή σε κάποιον ενός περιουσιακού αντικειμένου χωρίς αντάλλαγμα αποτελεί δωρεά.
Για να είναι εφικτή η ανάκληση της δωρεάς εκ μέρους του δωρητή:
1) Σύμφωνα με το άρθρο 505 του ΑΚ, ο δωρητής έχει δικαίωμα να ανακαλέσει τη δωρεά, αν ο δωρεοδόχος φάνηκε με βαρύ παράπτωμα αχάριστος απέναντι στο δωρητή, και ιδίως αν ο δωρεοδόχος αθέτησε την υποχρέωση του. Ως αχαριστία κατά την έννοια της ως άνω διάταξης, δικαιολογούσα την ανάκληση της δωρεάς, θεωρείται η βαριά αντικοινωνική συμπεριφορά ή διαγωγή του δωρεοδόχου, που αποτελεί παράβαση των κανόνων του δικαίου ή των αντιλήψεων περί ηθικής και ευπρέπειας, οφείλεται δε σε υπαιτιότητά του και μπορεί να καταλογιστεί σ' αυτόν. Οπότε η προθεσμία προς ανάκληση αρχίζει από την τέλεση του τελευταίου παραπτώματος. (ΑΠ 982/2004, ΑΠ 1043/2000). Ουδέν εκ των ως άνω αναφερθέντων δεν έχουν τελεστεί εκ μέρους της Παρατάξεως.
2) Όπως προκύπτει από το άρθρο 507 του ΑΚ, ο δωρητής έχει δικαίωμα να ανακαλέσει τη δωρεά, αν ο δωρεοδόχος παραλείπει υπαίτια να εκτελέσει τον τρόπο υπό τον οποίο έγινε η δωρεά, κάτι το οποίο επίσης δεν ισχύει εκ μέρους της Παρατάξεως η οποία ουδέποτε δεσμεύθηκε για κάτι το οποίο δεν πραγματοποίησε!
Τέλος το άρθρο 512 του ΑΚ ρητά αναφέρει ότι, οι δωρεές που γίνονται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον ή από λόγους ευπρέπειας δεν μπορούν να ανακληθούν. Η δική σας δωρεά εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία δεδομένου ότι ασπαστήκατε την ιδεολογία της Παρατάξεως, εγγραφήκατε ως ενεργό μέλος της και σπεύσατε να ενισχύσετε τον αγώνα της.
Ως εκ τούτου, κ. Σωτηρόπουλε, δεν νομιμοποιείστε να αιτείστε την επιστροφή της δωρεάς σας, γιατί την καταθέσατε για τον αγώνα της Παρατάξεως κι όχι ως προκαταβολή για μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις, οπότε θα είχατε κάποιο λογικό έρεισμα να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για εκλογικό αγώνα που δεν θα διεξαχθεί.
Το κόστος του εκλογικού αγώνα της 25ης Μαΐου 2014 ανήλθε στις 40.000€. Υπολογίζοντας το αθροιστικό χρέος και των προηγουμένων εκλογικών αναμετρήσεων η Παράταξη μας σήμερα οφείλει το ποσό των 28.000€! Αυτός είναι και ο λόγος που ανάγκασε την Κεντρική Επιτροπή να προβεί στη τελευταία διακήρυξη της και να θέσει ως προϋπόθεση μελλοντικών εκλογών την εξεύρεση χρημάτων για την εξόφληση του παλαιού χρέους και τη δαπάνη των επομένων εκλογών.
Αν παρά ταύτα θεωρείτε ότι η Παράταξη μας σας ζημίωσε παρανόμως έχετε τη δυνατότητα να κινηθείτε νομικά εναντίον μας.
Με την παρούσα απάντηση στο αίτημα σας, εκ της θέσεως μου ως υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας και τήρησης του Αρχείου Μητρώου των μελών της Παρατάξεως σας πληροφορούμε ότι λόγω της απαράδεκτης και αμεταμέλητης
από πάσης πλευράς στάσεως σας η Παράταξη προέβη στην διαγραφή σας από τον κατάλογο των μελών της.
Η παρούσα απάντηση θα σας αποσταλεί και εντύπως.Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Με τιμή,
Μαρίνα Βουγά
Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας
Πολιτικής Παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ».

Με την ανωτέρω Επιστολή κοινοποιήθηκε στον κ. Σωτηρόπουλο, συνάμα με την απάντηση για το θέμα των υποτιθεμένων 500 ευρώ και η Απόφαση διαγραφής του, που, βεβαίως ήταν αυτονόητη και, όπως απεδείχθη, επιδιωκόμενη από τον ίδιο, ώστε να συνεχίσει τα σχέδιά του, σύμφωνα με το ταπεινό φρόνημα που διαθέτει, μακρυά από την έπαρση και την αλαζονεία, που, κατά τα λεγόμενά του, συνάντησε στην Παράταξή μας!
Είναι, πάντως, λυπηρό, ότι οι δυό τρείς, που μέχρι σήμερα έχουν στραφεί εναντίον της Παρατάξεώς μας είναι θρησκευτικοί ιστολόγοι! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Ο Πρόεδρος της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχάλης Ηλιάδης

http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/anakoinoseis/1191-anakoinosi-enimerosi-peri-tis-diagrafis-tou-k-dimitri-sotiropoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου