Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ;

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ
 ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ;


ΠΩΣ  ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ λοιπόν εμείς ή τα παιδιά μας να επιβιώσουμε προσεχώς σε αυτές τις  ημέρες του  αποκλεισμού από κάθε τροφή και περίθαλψη που θα επιβάλει ο Αντί-χριστός σε όσους δεν δεχθούν το σφράγισμά του 666 ;
-Θα σπάσουμε τα πεζοδρόμια και θα σπείρουμε ντομάτες;
-Μήπως να θρέψουμε κατσίκες στο μπαλκόνι;
Σχεδόν όλοι έχουμε μάθει στον αστικό  τρόπος  ζωής και δεν ξέρουμε ούτε μία γλάστρα να περιποιηθούμε.Αλλά και αν υποτεθεί ότι πάμε στην επαρχία και μαθαίνουμε λίγα γεωργικά, έχει τόσο πολύ αχρηστευθεί το χώμα και το περιβάλλον σήμερα που δεν βγάζεις ούτε  ζουμί από τον  κάβουρα.
Άλλα και αν έχεις εύφορο έδαφος πάλι θα έχεις πρόβλημα με το νερό, αφού βλέπεις ότι πια σε λίγο καιρο και αυτό θα ελέγχεται απόλυτα  από την Παγκόσμια Δικτατορία  της Ν.Τ.Π..
Αλλά έστω και αν καταφέρεις να καρπίσεις και κανένα κουνουπίδι , θα τραφείς με αυτά εσύ και η οικογένειά σου  όταν εν τω μεταξύ είμαστε τόσο κακομαθημένοι και νερόβραστοι Χριστιανοί που όταν έρχεται η νηστεία της Τετάρτης ή της Παρασκευής κοιτάμε το ρολόϊ να πάει μεσάνυχτα για να χτυπήσουμε κανένα κρεατικό  στο ψυγείο;
Για να είμαστε λοιπόν ειλικρινείς την έχουμε ήδη βάψει απο χέρι και βάση λογικής είναι πια τελειωμένοι όσοι αρνηθούν  την βούλα του Σατανά 666 στο σώμα  και στην ψυχή τους.
Και τί  να κάνουμε λοιπόν;να προσκυνήσουμε τον Αντίχριστο ή να κάνουμε καμία παραγγελία στο Γραφείο Τελετών της γειτονιάς μας;
Υπάρχει καμία άλλη λύση;
Εστιάζοντας στην ζωή του Προφήτη Ηλία, όταν τον καταζητούσε λυσσαλέα ο σατανολάτρης Βασιλιάς Αχαάβ ,τον βλέπουμε να καταφεύγει, ύστερα από εντολή Του Θεού,  στον χείμαρρο Χερίθ (Γ' Βασιλέων 17,3).
Εκεί ο Θεός  διατάζει  με θαυματουργικό τρόπο  τα κοράκια να τον  προμηθεύουν ψωμί και κρέας, πρωί και βράδυ, πίνοντας και χρησιμοποιώντας παράλληλα νερό από το χείμαρρο (Γ' Βασιλέων 17,6).
 Όταν ο χείμαρρος ξεράθηκε ο Θεός του είπε να πάει στη Σαρεπτά της Σιδώνας όπου θα φιλοξενούνταν από μια χήρα (Γ' Βασιλέων 17,8-9). Εκεί το λιγοστό αλεύρι και τα άλλα τρόφιμα που είχε στο σπίτι της καθημερινά πολλαπλασιάζονταν, για όλο το διάστημα που φιλοξενούσε τον Ηλία (Γ' Βασιλέων 17,8-16). Όταν δε ο γιος της αρρώστησε και πέθανε ο Ηλίας προσευχήθηκε και το παιδί αναστήθηκε (Γ' Βασιλέων 17,17-24).
Αλλά και όταν ο ίδιος ο Θεός έβγαλε τους Εβραίους στην έρημο δεν τους εγκατέλειψε, αλλά τους τάϊζε καθημερινά με το «μάννα».
Έτσι λοιπόν θαυματουργικά και υπέρ-λόγον θα  θρέψει και θα περιθλάλψει ο Χριστός τα παιδιά του σ’αυτήν την εποχή που σύντομα έρχεται.
Μην περιμένεις λοιπόν  πως με την δική σου τακτική, προνοητικότητα , φροντίδα και λογική θα τα βγάλεις πέρα εκείνες τις ημέρες.Ούτε οι κονσέρβες απο το lidl  θα σε σώσουνε , ούτε τα  πουλερικά σου, ούτε τα μπρόκολα.
Επειδή όμως ο Θεός θα δοκιμάσει την πίστη μας δεν μας φανερώνει από τώρα πως θα μας τρέφει τότε, όπως ούτε στους Εβραίους είπε πως θα τους θρέψει στην έρημο όταν κατόπιν τους έστειλε το ¨Μάννα.¨
Ας κρατηθούμε λοιπόν γερά  από τα Ι.Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησία μας , και ιδιαιτέρως την μετάνοια, Εξομολόγηση , Θ.Κοινωνία και την ευχή (κομποσχοίνι)του Ιησού Χριστού και  δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα Αντίχριστο αφού θα έχουμε πάντα δίπλα μας και μέσα μας τον ίδιο Τον Θεό που έφτιαξε και κυβερνά  όλα τα σύμπαντα.

ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΙΕΡΕΑΣ

Διονύσιος Ταμπάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου