Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

H Εκκλησία είναι η ψυχή του Γένους μας και του Κράτους μας.

 
Από το πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ για την

ΕΚΚΛΗΣΙΑ
H Εκκλησία είναι η ψυχή του Γένους μας και του Κράτους μας. Με την περιθωριοποίηση της ψυχής του (της Εκκλησίας) το Κράτος μας διαλύθηκε, αφού διαλύθηκαν πνευματικά οι ψυχές των ανθρώπων και ιδίως των Διαχειριστών του Δημοσίου χρήματος. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε με τον χωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία γιατί θα διακοπή η αδιάκοπη συνέχεια του Γένους μας από τον 4ο μ.Χ. αιώνα, μέχρι σήμερα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτραπή ο αποτρόπαιος αυτός χωρισμός!
Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην διακοπή της Κρατικής μισθοδοσίας των Κληρικών και θα είμαστε στο πλευρό τους γιατί αυτοί είναι οι άγρυπνοι φρουροί της συνειδήσεως του Έλληνα. Στην Εκκλησία έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίζουμε την μισθοδοσία των Κληρικών Της, όχι μόνο γιατί έχει από ετών προπληρώσει με την δωρεά Της προς το Κράτος εκατομμυρίων στρεμμάτων γης και οικημάτων, αλλά και γιατί με το πνευματικό Της έργο, αφ’ ενός μεν περιορίζει την διαφθορά των ανθρώπων και κατ’ επέκταση χρειάζονται λιγότερα σωφρονιστικά ιδρύματα και λιγότερα έξοδα για την αντιμετώπιση της παραβατικότητος και, αφ’ ετέρου, με το ασκητικό Της πνεύμα και την πνευματικότητά Της καταρτίζει προσωπικότητες ισορροπημένες, εργατικές, εγκρατείς σε καταχρήσεις, τίμιες και ειλικρινείς στις σχέσεις τους με τους συνανθρώπους τους και με το Κράτος. Το Κράτος μας χρειάζεται πραγματικούς χριστιανούς και όχι αμοραλιστές. Οι αμοραλιστές, εκτός των άλλων δεινών που εξαχρείωσαν την Πατρίδα μας, μας οδήγησαν και στην χρεωκοπία.
Είμαστε αντίθετοι στην διαγραφή του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες και στην έκδοση ταυτοτήτων και Κρατικών Εγγράφων με οποιαδήποτε σύμβολα που προσβάλλουν την Ορθόδοξη συνείδηση και κατασκοπεύουν και φυλακίζουν το ανθρώπινο Πρόσωπο.
Δεν θα επιβάλλουμε με τη βία την Πίστη στον λαό και γι’ αυτό θα καλέσουμε τους αθρήσκους να ρυθμίσουν μόνοι τους το περιβάλλον των σπουδών των παιδιών τους και τις δραστηριότητες τους αλλά δεν θα πάψει να είναι η Ορθόδοξη Πίστη το κυρίαρχο στοιχείο του Κράτους και του Έλληνα, ούτε θα επιτρέψουμε να εμποδισθεί ο κυρίαρχος Ορθόδοξος Ελληνικός λαός σε καμιά πτυχή της καθημερινής, της πνευματικής αλλά και της Λατρευτικής ζωής του.
Απόσπασμα από το πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

http://www.koinwnia.com/2010-01-19-10-29-58/political-program

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου