Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δωρητές οργάνων πρωθυπουργός και υπουργός Υγείας επειδή .... «δεν φοβούνται την περίπτωση αναστάσεως»!

Ψηφίστηκε στις 16/6/2011 το νομοσχέδιο «Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις». Ο Υπουργός Υγείας έδωσε ένα περιθώριο δύο ετών μέχρι την πλήρη εφαρμογή της διάταξης για την «εικαζόμενη συναίνεση», αρνήθηκε όμως να την αποσύρει παρά τις αντιρρήσεις πολλών βουλευτών. Προανήγγειλε μάλιστα «πληθωρική δημόσια ενημέρωση» του κοινού για τις μεταμοσχεύσεις τα δύο επόμενα χρόνια. Είναι ωστόσο χαρακτηριστική μία αποστροφή του λόγου του Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου που δείχνει τις αρχές της ανθρωπολογίας και της ηθικής που έχει η πολιτική μας ηγεσία και πάνω στις οποίες βασίζεται η νομοθετική της δράση. Μεταφέρουμε εδώ το σχετικό απόσπασμα και τα σχόλια δικά σας. Αμέσως μετά δημοσιεύουμε ολόκληρη την Ομιλία του Υπουργού Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Απόσπασμα ομιλίας Ανδρέα Λοβέρδου
«Θέλω, όμως, να προσθέσω... ότι όταν εισηγήθηκα στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτό το σχέδιο νόμου και είπα «και εγώ είμαι δωρητής», ο Πρωθυπουργός, ο κ. Αηδόνης και άλλοι επτά, οκτώ συνάδελφοι, είπαν «κι εγώ, κι εγώ». Πολύς κόσμος ανήκει στους συνανθρώπους μας που έχουν πάρει την απόφαση, που δεν φοβούνται την περίπτωση αναστάσεως -της προσωπικής τους εννοώ- και θέλουν να βοηθήσουν και κανέναν άλλο. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να το κάνουμε θέμα της Ελλάδας, των Ελλήνων και των Ελληνίδων»


Ολόκληρη η Ομιλία του Υπουργού Υγείας (14/6/2011)
Ανδρέας Λοβέρδος_Νομοσχέδιο μεταμοσχεύσεωνhttp://www.scribd.com/doc/58390863/%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%9B%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%8D%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD
πηγή : http://thriskeftika.blogspot.com/2011/06/blog-post_7135.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου