Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μητροπολίτης Κηφισίας: "Η κοινωνία περνάει κρίση αξιών"


Μια μεγάλη και εξέχουσα προσωπικότητα της Παλαιάς Διαθήκης, τον ένσαρκο άγγελο, τον δεύτερο Πρόδρομο της παρουσίας Χριστού, τον Προφήτη Ηλία τιμά σήμερα η Αγίας μας Εκκλησία.
Ο Πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία Παγκρατίου τίμησε σήμερα με μεγαλοπρέπεια την μνήμη του Προφήτη, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.
Παρόλη την κρίση και την οικονομική δυσχέρεια που περνάει ο λαός αυτήν την περίοδο, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό για να προσευχηθεί.
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος παίρνοντας τον λόγο λίγο πριν το Κοινωνικό μίλησε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία και για την ζωή του, το έργο του.
Αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση που περνάει η χώρα μας λέγοντας συγκεκριμένα: «Είναι τόσο επίκαιρος ο εορτασμός του Προφήτη Ηλία φέτος, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται η Πατρίδα μας, η κρίση δεν είναι μόνη πτώση όσο η κρίση των άξιών που διέρχεται η κοινωνία διότι, αυτή η κρίση των αξιών φέρνει πολλαπλές κρίσεις»
Στη συνέχεια του κηρύγματος υπογράμμισε: « Όταν δεν τηρούνται οι αξίες μέσα στη ζωή και συγκεκριμένα οι ευαγγελικές αξίες τα ήθη χαλαρώνουν και οι άνθρωποι χαλαρώνουν, για να εξέλθουμε από την κρίση λοιπόν ας κρατήσουμε τις αξίες».
Ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλός κατέληξε με ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο που έδωσε την άδεια να ιερουργήσει και ευχήθηκε στον κόσμο τα εξής:
«Εύχομαι ο Προφήτης Ηλίας να είναι απλανής οδηγός στην ζωή μας, να μας καθοδηγεί στον προσωπικό μας αγώνα ενάντια στο κακό και να διατηρούμε αυτές τις Αξίες στη ζωή μας».
Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία και γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Κλήμης Κοτσομύτης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλό για τα λόγια του και για τον ερχομό του στον Ναό, προσφέροντάς του μια εικόνα του Προφήτη Ηλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου