Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΤO ΣΥΝΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ


Χριστιανοί! Τολμάμε να δίνουμε στους εαυτούς μας το χαρακτηρισμό Χριστιανός. Και τολμάμε να μιλάμε για τους Πατέρες της Εκκλησίας λες και είμαστε παιδιά τους, ακριβώς όπως οι Φαρισαίοι ονόμαζαν τους εαυτούς τους χωρίς καμμιά ντροπή παιδιά του Αβραάμ τη στιγμή που έκλειναν τα αυτιά τους στην Αλήθεια που στεκόταν μπροστά τους και τους μιλούσε!
Παρακολουθήσαμε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου την εκδήλωση με θέμα «Τα αίτια της κρίσεως στην Ελλάδα και προτάσεις για την υπέρβαση της» που διοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών.
Άνθρωποι που υποτίθεται είναι χριστιανοί και πατριώτες και πιστοί στις Παραδόσεις δημιούργησαν Ίδρυμα για τη μελέτη των Πατέρων –υποτίθεται. Χωρίς να θέλουν καμμία ανάμειξη στην πολιτική –υποτίθεται. Και οργανώνουν καθαρά πολιτική συγκέντρωση. Κι αυτοί, οι κοπτόμενοι υπέρ των Παραδόσεων και των Πατέρων, καλούν για ομιλητή τον κύριο Καζάκη. Ο οποίος έχει πει: «Είμαι άθεος όχι γιατί δεν είμαι χριστιανός. Είμαι άθεος εκ πεποιθήσεως. Είμαι άθεος έναντι σε κάθε δόγμα και έναντι σε κάθε θρησκευτική προσήλωση.»
Αυτοί οι νεοπατερικοί «παραδοσιακοί» «χριστιανοί» εντελώς «μη-πολιτικά» καλούν τον κύριο Καζάκη για να τους δώσει τα μη-πολιτικά φώτα του, γιατί δεν ασχολούνται με την πολιτική! Τον καλούν γιατί έχει την ανάλογη «πατερική»  σοφία και τις γνώσεις για να δώσει διέξοδο στις ανησυχίες τους  και λύσεις στα προβλήματά τους! Πάντα μη-πολιτικά!...
Κι όταν ο πρόεδρος της Παρατάξεώς «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με την ευγένεια και τη διακριτικότητα που τον χαρακτηρίζει ζήτησε να κάνει μια μικρή παρέμβαση, του απάντησαν ότι δεν δέχονται να μιλήσουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων! Και δεν χαιρέτησαν καν την παρουσία του. Χαιρέτησαν όμως δημόσια την παρουσία του κ. Σταμπολιάδη, που όλοι ξέρουν ότι μιλάει εξ ονόματος του κόμματος του κ. Παπαθεμελή!
Επιτέλους, βρε παιδιά, ξαναβρήκαμε το ήθος των Πατέρων μας! Είδατε τι καλό μας κάνει η μελέτη τους; Μας μαθαίνει τον χαρακτήρα τους. Μας μαθαίνει πώς να βγάζουμε τα μάτια των αδελφών μας και να αγκαλιάζουμε με ολόψυχη εγκαρδιότητα τους ειδωλολάτρες!... Ακριβώς όπως έκαναν και εκείνοι!...
Έτσι μπράβο! Για να σώσετε τον Τόπο εσείς και οι όμοιοι σας!

24 σχόλια:

  1. Μη ρίχνεται λάδι στην φωτιά. Το πρώτο λάθος είναι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ποιό σημείο δηλαδή είναι το πρώτο λάθος;
    Αν δεν ρίχνουν λάδι στη φωτιά κάποιοι που, ενώ θέλουν να λέγονται χριστιανοί, προβάλουν άτομα που λένε καθαρά ότι είναι άθεοι και κάνουν ότι δεν βλέπουν ανθρώπους και προσπάθειες που αποκηρύσσουν τη μασονία, τότε μάλλον δεν ξέρουμε τι είναι λάδι και τι φωτιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητό "Ορθόδοξο Βήμα", ήμουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση και, πραγματικά, εκεί πληροφορήθηκα ότι ο κ. Καζάκης έχει δηλώσει ΑΘΕΟΣ!!! Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που αναφέρεστε και είμαι εξαιρετικά δυσαρεστημένη που ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ αποκλείστηκε να παρέμβη για λίγα λεπτά, όπως και για το γεγονός ότι η παρουσία της "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" δεν χαιρετίστηκε, όπως θα έπρεπε ... Όσο για την ευγένεια και το ήθος του Προέδρου και αρκετών μελών της "Κοινωνίας", συμβαίνει να τα γνωρίζω και επιβεβαιώνω και συνυπογράφω για την εξαιρετική ποιότητα των ανθρώπων αυτών. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ακόμα και τώρα που η Πατρίδα είναι έσχατο κίνδυνο, ορισμένοι επιμένουν να προτιμούν να είναι "Χριστιανοί" και όχι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!! Μακάρι ο Δωρεοδότης Κύριος να τους φωτίσει πριν είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ1
    "Κατερίνα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κρὶμα πού χρησιμοιεῖτε μέντιουμ γιά νά δείξετε τή διαφωνία των γερόντων Πορφυρίου καί Παϊσίου. Ας δοῦνε οἱ αναγνῶστες σας τό παρακείμενο video "ὁ π. Πορφὐριος καί ἡ ἐπιστολή τοῦ π. Παϊσίου" καί ἄς βγάλουν τά συμπεράσματά τους
    π. Ἰωάννης Φωτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι ο Θεός χρησιμοποίησε τον π.Ακάκιο για να επικοινωνήσουν οι δυο γέροντες και να υπάρχει καταγεγραμμένη μαρτυρία σημαίνει οτι ο Θεός χρησιμοποιεί μέντιουμ;

      Ο π.Παίσιος είναι άγιος της Εκκλησίας μας αλλά στο συγκεκριμένο θέμα όπως πολύ σωστά αναφέρει ο π.Πορφύριος (στο παρακείμενο βίντεο) και ο π.Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος έπεσε έξω. Οσο αυτό δεν το καταλαβαίνετε πάτερ Ιωάννη προσβάλλετε την μνήμη του γέροντος Παϊσίου.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο σας! Συνεχίστε να ξεσκεπάζετε την υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ

    Αφού λοιπόν η ίδια η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" σας αφήνει ..ακάλυπτους,μάλλον χρειάζεται μερικές "διορθώσεις" το υβριστικό και πλήρες αναληθειών κείμενό σας στο περιεχόμενο του οποίου θα απαντήσουμε απο το ιστολόγιο του "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου" (αν και τα δημοσιευμένα videos απο την ημερίδα καταδεικνύουν ποιός είναι στην πραγματικότητα ο υποκριτής και ο ψευδολόγος).
    ======================================

    Σχετικά με την ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών

    =====================================
    Σε απάντηση ερωτημάτων που απευθύνονται στην Παράταξή μας, σχετικά με την τοποθέτησή μας για την ημερίδα που πραγματοποίησε η Εστία Πατερικών Μελετών το Σάββατο 14.1.2012 και ως προς το εάν και κατά πόσον συμμεριζόμεθα χλευαστικά κείμενα εις βάρος της ως άνω εκδηλώσεως, η Παράταξή μας διευκρινίζει ότι:

    Ο Πνευματικός μας και η Παράταξη εκφράζονται πάντοτε επώνυμα και στις ιστοσελίδες των οποίων έχουν την προσωπική ευθύνη.

    Ο Πνευματικός μας έχει άριστη και απόλυτη πνευματική σχέση με τον Πρόεδρο της Εστίας Πατερικών Μελετών π. Σαράντη Σαράντο.
    Γραφείο Τύπου
    Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε μας υποστηρίζει είτε όχι η ΚΟΙΝΩΝΊΑ δεν έχει σημασία. Η αλήθεια είναι αλήθεια και το άηθες ήθος σας είναι φανερό σε όλους τους νηφάλιους και σοβαρούς ανθρώπους!

      Διαγραφή
  7. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί είναι "υβριστικό και πλήρες αναληθειών" το παραπάνω κείμενό.

    Μιλάει ο Καζάκης ως αρχηγός του ΕΠΑΜ (πολιτικό κίνημα) , μιλάει ο Πατούλης δήμαρχος Αμαρουσίου και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ (πολιτικό κόμμα), μιλάει ο Σταμπολιάδης συνεργάτης και μέλος της Δημοκρατικής Αναγέννησης(πολιτικό κόμμα) και μόνο τον Ηλιάδη τον πρόεδρο της ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν αφήνεται να μιλήσει.

    Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός το υποκριτή τότε ποιός είναι.

    Και λίγα σας γράψανε που θέλετε να λέγεστε και Χριστιανοί, ενω είστε ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ, μακάρι ο κόσμος να ξυπνήσει και να σας πετάξει στην θάλασσα όπως πέταξε τους Επισκόπους που υπέγραψαν την Σύνοδο της Φεράρα-Φλωρεντία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τά κάθε είδους παρατηρητήρια σχετίζονται μέ ΜΚΟ καί αύτές οί νεοεποχίτικες όργανώσεις πού τίς δημιούργησε ό Παπανδρέου τίς πιό πολλές, έχουν καταστρέψει τήν Έλλάδα άλλά βλάπτουν σάν μικρόβιο καί τήν όρθοδοξία άπό τότε πού στίς ΗΠΑ δημιουργήθηκε ή πρώτη ΜΚΟ στήν έκεί όρθόδοξη έκκλησία. Νεοεποχίτικες άντιλήψεις στήν όρθόδοξη έκκλησία μας, έχουμε άλωθεί άπό μικρόβια πού δουλεύουν ύπουλα. Σέ μάς μπορεί νά κάνουν κακό, ό Θεός όμως πού είναι άγάπη, σημαίνει ότι άπονέμει δικαιοσύνη, γιατί άγάπη χωρίς δικαιοσύνη δέν ύπάρχει, θά τούς περιποιηθεί καταλλήλως τούς προβατόσχημους λύκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να υποθέσω ότι συμβαίνει... Εκπλήσσομαι από την απάντηση του Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου, γιατί το παρακολουθώ και από εκεί πληροφορήθηκα για την εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Εστίας Πατερικών Μελετών, το Σάββατο 14/1/2012. Η αλήθεια είναι ότι ΟΝΤΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" δεν κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό όπως άλλοι... Εγώ, αντίθετα, περίμενα να προσκληθεί για σύντομη παρουσίαση της εξαιρετικά αξιόλογης Πολιτικής Παράταξης που ηγείται και ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ... ΧΡΥΣΟ, όπως αυτοί που έφεραν την Πατρίδα μας στα σημερινά χάλια...
    Ελπίζω όλα να οφείλονται σε κάποια παρεξήγηση, γιατί το πνευματικό ανάστημα του π. Σαράντη Σαράντου ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ.
    Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητό Ορθόδοξο Βήμα
    Βρέθηκαν δυο τρείς παπάδες και μερικοί λαϊκοί και είπαν να ενημερώσουν τον κόσμο για την κρίση που περνά ο τόπος μας, αλλά πολύ περισσότερο για το πως να ξεπεράσει ο καθένας μας την κρίση και αρχίσαμε το πως και το γιατί και το αν έπρεπε...
    Δεν βλέπω πουθενά πολιτικό χρώμα στην όλη εκδήλωση και κανείς από τους ομιλούντες δεν έχει σχέση με κόμμα. Γιατί σε όλα τα πράγματα πρέπει να βλέπουμε πολιτικά κόμματα και πολιτικές ταμπέλες, μάλλον βλέπουμε πολύ τηλεόραση και η τηλεόραση βλάπτει.
    Κολλήσαμε όλοι ότι ο Καζακης είναι άθεος;Και λοιπόν τι έγινε;
    Όλοι οι άλλοι εμείς εκεί μέσα που ακούγαμε ήμασταν ένθεοι και ενοχληθήκαμε από τον... άθεο! Τουλάχιστον ο άνθρωπος εκεί δεν είπε ότι είναι άθεος, αλλά σε Δοξα τω θεω αναφέρθηκε( δις).
    Άλλωστε δεν υπήρχε θρησκευτική εκδήλωση, ούτε αναλυόταν τα δόγματα της Εκκλησίας μας. Το νόημα της εκδήλωσης θεωρώ ότι ήταν να ξυπνήσουμε, να σηκωθούμε από τους καναπέδες, να διαμαρτυρηθούμε με ηρεμία,να αλλάξουμε εμείς πρώτα πορεία ως άνθρωποι,να ξυπνήσουμε σωματικά και κυρίως...πνευματικά!
    Εκεί να μείνουμε, τα υπόλοιπα αν δόθηκε σε κάποιον το βήμα να μιλήσει ή όχι είναι μικρότητες.
    Εύχομαι και ελπίζω η Εστία Πατερικών Μελετών να αναλάβει πάλι τον κόπο να μας ενημερώσει για τα ίδια θέματα, ίσως για κάποια άλλα, πάντως οι κυβερνώντες μας, φροντίζουν και μας αφήνουν αρκετή θεματολογία με τον "δημοκρατικό" τρόπο που μας κυβερνούν.
    Και κάτι τελευταίο, ας βρεθούν και άλλες Εστίες Πατερικων μελετών να κάνουν παρόμοιες εκδηλώσεις που σκοπό να έχουν να αφυπνίσουν τον λαό μας και να τον βοηθήσουν στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος μας.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ "ΨΗΓΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ"
    Το σχόλιό σας είναι σε πολλά σημεία αντιφατικό... Είναι δυνατόν να συναντώνται άνθρωποι για να ενημερωθούν από αξιόλογους ομιλητές "με ποιο τρόπο θα ξεπεραστεί η κρίση που βιώνουμε" και η ενέργεια αυτή να μη συνιστά από μόνη της "πολιτική πράξη"; Η ενεργή συμμετοχή κληρικών δεν παρέπεμπε στην αντιμετώπιση της κρίσης όχι με τα "σημερινού τύπου ξερά, αναποτελεσματικά και επιζήμια, δυστυχώς, πολιτικά συστήματα και πολιτικούς", αλλά με ανθρωποκεντρικά και, κυρίως, ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΑ ; Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, τότε προς τι τόσος θόρυβος; Αν δεν αναζητούμε, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΣΥΝ ΘΕΩ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ, ΑΠΟΡΡΕΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ επ' ωφελεία όλων μας, για να "ζυγίζουμε" στο εξής την ψήφο μας με γνώμονα ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, τότε ποιο αλήθεια το νόημα της συγκεκριμένης ή παρόμοιων ημερίδων; Μας ενδιαφέρει, άραγε, απλά και μόνον η πραγματοποίηση μιας ή περισσοτέρων ανάλογων εκδηλώσεων ή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους; Στεκόμαστε ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ή ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ; Αναφέρεστε σε "πνευματική αφύπνιση", αλλά το σχόλιό σας δεν εμπεριέχει ούτε "ψήγμα.." αυτής. Αντίθετα, μας επιτιμάτε γιατί μας ενδιαφέρει να συμμετέχουν (ως ομιλητές) σε παρόμοιες ημερίδες Χριστιανοί Ορθόδοξοι Ενσυνείδητοι, ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ. Τέλος, είναι προσωπικό και βεβιασμένο (ή ηθελημένο) συμπέρασμα, ότι οι αντιδράσεις μας εξηγούνται επειδή: "βλέπουμε πολύ τηλεόραση", "κολλήσαμε στην ΑΘΕΙΑ ενός εκ των ομιλητών", "εστιάζουμε σε μικρότητες" κλπ.
    Ασφαλώς, θα σας ικανοποιούσε να είχαμε ανασηκώσει τους ώμους αδιάφορα, ψελλίζοντας "και λοιπόν τι έγινε;".
    Αυτά, για τα... "ΨΗΓΜΑΤΑ ΕΙΡΩΝΙΑΣ".
    ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικα Κατερινα μεγαλο το κολημα στην πολιτικη πραξη. Πρέπει να μπει υποχρεωτικά πολιτική ταμπέλα, έτσι μας συνήθισαν, έτσι καταλαβαίνουμε, διαφορετικά μπλοκάρουμε! Ε! οχι δεν ειναι πολιτικη πραξη οσο και να επιμενεις.
      Κακώς ηταν καμια δεκαρια παππαδες.Και συ έπρεπε να ήσουν, και η οικογένειά σου ολόκληρη μαζί με την δική μου.
      Ολόκληρη η σύνοδος έπρεπε να ήταν, όλος ο λαός έπρεπε να ήταν προκειμένου να δηλωθεί η αντίθεση του Ελληνα πολίτη ενάντια στην λαίλαπα της νέας εποχής. Αντι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' αυτή την ομάδα των κληρικών και λαϊκών της Εστίας που προσπαθούν να μας ξυπνήσουν!!!από τον λήθαργο που βρισκόμαστε εμείς αερολογούμε.
      Αναρωτιέσαι αγαπητή μου Κατερίνα - τότε ποιο αλήθεια το νόημα της συγκεκριμένης ή παρόμοιων ημερίδων; Και σου απαντώ: Να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο, από την...νεκροφάνεια!!! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;;
      Έτσι ταπεινά το εισπράττω
      Το ξαναλέω ας βρεθούν και άλλες Εστίες Πατερικων μελετών να κάνουν παρόμοιες εκδηλώσεις προκειμένου να αφυπνιστεί ο κόσμος. Εμπρός λοιπόν!
      Καλό απόγευμα

      Διαγραφή
  12. Αγαπητό Ορθόδοξο Βήμα θέλω προσωπικά να σας συγχαρώ για την συγκεκριμένη ανάρτηση σας όπου με τόλμη δείχνετε δημόσια την υποκρισία που δυστυχώς επικρατεί στο χριστιανικό χώρο και αποτελεί εμπόδιο για πολλούς αδελφούς μας να είναι δεκτικοί στα λόγια και έργα της Εκκλησίας!
    Γράφτηκε πιο πάνω από τον σχολιαστή ΨΗΓΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ότι"κανείς από τους ομιλούντες δεν έχει σχέση με κόμμα.".Να θυμίσω κ. Σταμπολιάδης με το κόμμα του κ. Παπαθεμελή, κ. Καζάκης με το Ε.ΠΑ.Μ.
    Ασφαλώς και οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν την διαφήμισαν ως πολιτική εκδήλωση αλλά ως επίκαιρη πνευματική ενημέρωση των όσων μας οδήγησαν στα όσα ζούμε.Όμως όσοι παραβρέθηκαν στο χώρο του πολεμικού μουσείου,είδαν και εισέπραξαν την προβολή του Ε.ΠΑ.Μ . Μπορεί να μην χαιρετίστηκε επισήμως το συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα αλλά οι άνθρωποί του, επίσημα προσκεκλημένοι,με κονκάρδες και διαφημιστικό υλικό είχαν την άδεια να κυκλοφορούν ελεύθερα στο χώρο της εκδήλωσης. Αφού οι διοργανωτές δεν θέλουν όπως λένε να έχουν καμία ανάμειξη με πολιτικές προτιμήσεις και διαφημίσεις γιατί τους το επέτρεψαν;Δεν δέχονται να μιλήσουν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων , όπως είπαν στον πρόεδρο της ΚΟΙΝΩΝΙΑ , αλλά δέχονται εκπρόσωποι ενός συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος να είναι διάσπαρτοι στο χώρο της εκδήλωσης , να δηλώνουν την παρουσία τους και να διαφημίζουν στους μη γνωρίζοντες παρευρισκομένους το κόμμα του κ. Καζάκη !!!
    Όπως και το Ορθόδοξο Βήμα έχει αναρτήσει πιο πάνω "οι διοργανωτές, ακόμα και στην ιστοσελίδα τους Ορθόδοξο Παρατηρητήριο, ο σύνδεσμος που παραπέμπουν τους αναγνώστες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση είναι μέσω του Ε.ΠΑ.Μ(!)" Αυτό δηλαδή είναι μια ξεκάθαρη θέση που συνάδει με το ήθος το Πατερικό, που μελετά η Εστία Πατερικών Μελετών!!! Και μετά θέλουμε να αναλύσουμε τι μας φταίει και έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε ;;; Η υποκρισία , η ανεντιμότητα και το θράσος που έχουμε αποκτήσει! Σπιλώνουμε με την συμπεριφορά και ήθος μας τους Άγιους Πατέρες μας που επικαλούμαστε ως πρότυπο και διδασκάλους ! Γινόμαστε βλάσφημοι απέναντί τους, παρουσιάζοντάς και Αυτούς σαν τα κάκια μας τα χάλια!!!! Αν τους μελετάμε και αντί να γινόμαστε καλύτεροι γινόμαστε ψεύτες και υποκριτές ποιό το όφελος ;;;
    Ε. Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Ε.Χ
      Τα ίδια που είπα στην πιο πάνω σχολιάστρια κα Κατερίνα αφορούν και εσάς.
      Ήρθε η ομάδα του κ. Καζακη όπως λέτε ,με κονκάρδες και διαφημιστικό υλικό.
      Τι επρεπε να γινει τοτε; Να εκδιωχθουν;
      Το πολεμικό μουσείο εκείνη την ημέρα είχε καλέσει όλη την Ελλάδα. Το φυλλάδιο της εκδήλωσης είχε ανεβεί στο διαδίκτυο και οφείλαμε για πατριωτικούς και εθνικούς λόγους να είμαστε εκεί προκειμένου να ακούγαμε τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης, τουλάχιστον όποιος ήθελε. Και έκαναν την εκδήλωση αυτή μια χούφτα άνθρωποι χωρίς πόρους, χωρίς στήριξη για να μας πουν ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ κάτι πρέπει να κάνουμε!
      θα τους τιμωρήσουμε γι΄αυτό;
      Το πρόβλημά μας είναι η πολιτική που εφαρμόζεται, η νέα τάξη που έχει βγάλει δόντια, ο κόσμος που στενάζει και εμείς φιλολογούμε και αναλισκόμαστε σε ανοησίες.
      Θέλουμε ενημέρωση από την Εστία Πατερικών Μελετών και για άλλα κρίσιμα θέματα, και μακάρι και άλλες Εστίες Εκκλησιαστικές να βρουν το κουράγιο και τη δύναμη να μας ενημερώνουν συνέχεια,ώστε το Πολεμικό Μουσείο να είναι ει δυνατόν καθημερινά ανοιχτό σε παρόμοιες εκδηλώσεις μέχρι να δούμε τι θ' απογίνει τελικά αυτός ο έρμος ο τόπος μας που αιμορραγεί από παντού.
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Har , εάν ήθελαν να είναι ξεκάθαροι οι διοργανωτές ή εξίσου δίκαιοι με όλους μπορούσαν να παρακαλέσουν τους υποστηρικτές του κ. Καζάκη να είναι πιο διακριτικοί και να κυκλοφορούν χωρίς δηλωτικά του που ανήκουν,ώστε να μην το διαφημίζουν ή να δοθεί ο λόγος και στον πρόεδρο της ΚΟΙΝΩΝΙΑ που όπως όλοι γνώριζαν προέρχεται από την οικογένεια της Εκκλησίας.
      Οι πατριωτικοί και εθνικοί λόγοι που αναφέρεσαι αγαπητέ αδελφέ χωρίς Χριστό δε λένε τίποτα.
      Αναρωτιέσαι και μαζί προκαλείς και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Εστίας Πατερικών Μελετών και να διαφωτίσουν και να ξυπνήσουν τον λαό να κάνει κάτι. Μα αυτό το έχει ήδη κάνει η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Και συνέδριο έχει κάνει με την συμμετοχή ιερέων, τονίζοντας πως το πρέπει να ξυπνήσουμε πριν είναι αργά . Και από τότε συνέχεια ενημερώνει και δεν μένει απλά στο να λέει να κάμουμε κάτι αλλά κάνει έργα , βγαίνει μπροστά και προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Και αν εσύ δε το γνωρίζεις προσωπικά οι διοργανωτές αυτές της εκδήλωσης το γνωρίζουν . Που ήταν τότε να φωνάξουν μαζί τους , και να επιστήσουν την προσοχή των πιστών;Τώρα το κατάλαβαν; Και ας υποθέσουμε πως τώρα το συνειδητοποίησαν το μέγεθος του προβλήματος . Γιατί δε τους στηρίζουν; Γιατί δε τους αφήνουν να πουν τις θέσεις τους ; Δηλαδή για να καταλάβω είναι δύσπιστοι με ανθρώπους του ίδιου πνεύματος ενώ με ανθρώπους άθεους σαν τον κ.Καζάκη τους πιστεύουν και περιμένουν να δώσουν λύση ; Ας τουλάχιστον ειλικρινείς όπως απαιτεί το πατερικό πνεύμα του οποίου το όνομα φέρουν !
      Ε.Χ

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ μου Ε.Χ
      Πολύ καλά κάνει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ενημερώνει τον κόσμο ιδιαίτερα στα κρίσιμα χρόνια που ζούμε. Εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας βεβαίως ΔΕΝ πολιτευόμαστε, ανήκουμε στο "κόμμα" του Θεου!
      Λες οτι - Μα αυτό το έχει ήδη κάνει η παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ και σου απαντώ: Φτάνει;
      Λες: Οι πατριωτικοί και εθνικοί λόγοι που αναφέρεσαι αγαπητέ αδελφέ χωρίς Χριστό δε λένε τίποτα.
      Και σου απαντώ:Τι είπε ο τελευταίος ομιλητής για την αντιμετώπιση της κρίσης; Εύκολο είναι μπορείς να το ξανακούσεις από το διαδίκτυο, και να τα ξαναπούμε τότε.

      Θεωρώ χρήσιμο και αναγκαίο να επικεντρωθούμε όλοι μας- δεν περισσεύει κανένας- στο να δώσουμε χέρι βοηθείας ο καθένας από το μετερίζι του να στηρίξουμε τον συνάνθρωπό μας με κάθε τρόπο.
      Οι συζητήσεις γιατί εκείνος δεν μίλησε, γιατί ο άλλος δεν του είπε, γιατί το ένα γιατί το άλλο ΔΕΝ ωφελεί κανένα μας. Εμείς οι Χριστιανοί δεν πρέπει να πέφτουμε σε παρόμοιες παγίδες που πέφτουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι.
      Πνεύμα συνεργασίας υπάρχει στην Εκκλησία μας, πνεύμα αλληλεγγύης και βοηθείας είναι δεδομένα, άλλωστε κοινός είναι ο στόχος απ' όλους μας να βοηθήσει ο Χριστός μας να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από αυτή τη λαίλαπα της νέας τάξης με πρώτο όπλο μας την μετάνοια και προσευχή.
      Αυτά είναι τα όπλα μας, με αυτά ξέρουμε να πολεμάμε...και να μη ξανακούσω από Χριστιανούς να λένε δεν μου έδωσαν τον λόγο και δεν μου είπαν να μιλήσω.
      Αυτά είναι μιζέριες!
      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
    4. " Εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας βεβαίως ΔΕΝ πολιτευόμαστε, ανήκουμε στο "κόμμα" του Θεου! "

      Δηλαδή Οι άνθρωποι "της Εκκλησίας" δεν ψηφίζουν; δεν ζουν στον κόσμο; ποιό είναι το "κόμμα του Θεού;" δεν ευθύνονται για την πολιτική κατάσταση της Πατρίδος μας; ωραίες δικαιολογίες κ. Har για να δικαιολογήσουμε την φυγοπονία μας!!για να δικαιολογήσουμε ότι δεν καταβάλουμε κανένα κόπο για να διορθωθεί η κατάσταση της Ελλάδος αλλά καθόμαστε "από καθέδρας" και λέμε αερολογίες!!!
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  13. Με όλο το σεβασμό που έχω στον π. Σαράντη Σαράντο και στην Εστία Πατερικών Μελετών δεν μπορώ να μην απαντήσω σε ορισμένα από τα παραπάνω σχόλια:
    Στον Har : Για να γίνει πιο κατανοητό τι έπρεπε να γίνει με τις κονκάρδες και τα τοιαύτα, ερωτώ τι θα γινόταν εάν ξαφνικά εμφανίζονταν με κονκάρδες της Χρυσής Αυγής. Σίγουρα κάποια σύσταση τουλάχιστον να αφαιρεθούν. Και να προσθέσω ότι όταν άρχισε την ομιλία του ο π. Γ.Μεταλληνός η εν λόγω ομάδα (στο χώρο της εισόδου που ήταν κι αυτός γεμάτος) φωνασκούσε και δεν σταμάτησε καθόλου να φωνασκεί παρά μόνον μόλις άρχισε ο κ. Καζάκης, οπότε άρχισε η ομάδα να φωνάζει Σσσσσούτ.
    Σημειωτέον ότι ο κύριος Καζάκης σε κάποια στιγμή είπε: «Εγώ σας υπόσχομαι» και αναρωτήθηκα εάν πρόκειται για προεκλογικό λόγο. Ο Ελληνικός λαός, φίλε Har, δεν είναι πρόβατο ούτε κανένα φίδι που βρίσκεται σε λήθαργο Έχει προ πολλού ξυπνήσει και για το τι μέλλει γενέσθαι ας μη ξεχνάμε το «…και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» (Ματθ. 24, 64), διότι πάντα υπάρχει και το χειρότερο.
    Όσο για τα «Δόξα τω Θεώ» που αναφέρουν τα Ψήγματα (αν και δεν συμφωνώ με το επιχείρημα του άθεου, διότι υπάρχουν κι άθεοι που έχουν υπερασπιστεί την Εκκλησία πολύ περισσότερο από τους υποτιθέμενους ευσεβείς) ας μη στρογγυλεύουμε τα πράγματα. Αμέσως μετά έβαλε το χέρι του στο στέρνο κι είπε «αν κι εγώ……» και δεν τελείωσε τη φράση του, προφανώς επειδή θα σκέφτηκε ότι τα σχόλια θα ήταν τώρα εκατονταπλάσια. Προσωπικά θα ήμουνα ευχαριστημένη εάν την τελείωνε τη φράση του και εάν έλεγε ότι «συμπορευόμαστε όμως μπροστά στον κοινό κίνδυνο». Αυτό πιστεύω θα έκανε ένας γνήσιος Χριστιανός σε ομιλία του προς άθεους. Ένα που με λυπεί ιδιαίτερα είναι ότι αν και Χριστιανοί ξεχνάμε το «μας συγχωρείτε λάθος». Το πίπτειν ανθρώπινο και το εγείρεσθαι Θεϊκόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Har,
    δεν θα μπω στον πειρασμό να σας απαντήσω "σφαιρικά" γιατί με κάλυψαν αρκετοί σχολιαστές. Θα αρκεστώ να σας πω, κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι είστε ΜΑΚΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, όταν διατυπώνετε τη θέση ότι αυτές οι εκδηλώσεις στοχεύουν να μας... "ξυπνήσουν από το λήθαργο και τη νεκροφάνεια"!!!
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ, ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ... Ο Λαός ΒΙΩΝΕΙ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕΙ... Αυτό που ζητάμε, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όχι μόνον, είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ και ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, προτάσσοντας Ορθοδοξία και Ελλάδα. ΚΑΙ, ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ, πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υπερψήφιση μιας ΕΝΤΙΜΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, που θα σεβαστεί τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, αντλώντας για το έργο της, δύναμη, από τα Νάματα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Δεν είμαστε λοιπόν "στο ξύπνημα", αλλά στο "δια ταύτα...". Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, αναρωτιέται "ποιοί θα μας βγάλουν από την κρίση" και ΑΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΥ "ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ" ΕΧΟΥΝ ΤΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Στα βιβλιοπωλεία, οι βιτρίνες "ασφυκτιούν" από σχετικά "πονήματα"... Το θέμα ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ... ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ - ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ! Τα υπόλοιπα, είναι ΛΟΓΙΑ.
    "Ο Νοών...Νοήτω"!!!
    Κατερίνα.
    Υ.Γ. Σε ορισμένα σημεία υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας, αλλά αδελφικά, το αντιπαρέρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ στα τελευταία σχόλια, τα αναρτημένα στο Ορθόδοξο Παρατηρητήριο (Jan 24, 2012 02:56 PM)

      Με όλο το σεβασμό που έχω στην ΕΠΜ ήθελα να σας επισημάνω να μη συνεχίζετε την προβολή αυτού του αίσχους, διότι περί αίσχους πρόκειται η σημερινή διαμάχη μεταξύ Ορθοδόξων.
      Ας μην έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλού να ζητάμε πιστοποιητικό «πολιτικών και θρησκευτικών φρονημάτων» όπως μοιάζει η πρώτη ενέργεια προς το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ (διαβεβαιώνω ότι δεν έχω καμμία απολύτως σχέση μαζί τους) κι εδώ να λέμε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε "πιστοποιητικά φρονημάτων". Επίσης δεν καταλαβαίνετε ότι προσπαθείτε να καθαρίσετε μία κατάσταση, μία παρεξήγηση να το αποκαλέσουμε επιεικώς, αντλώντας επιχειρήματα από το Ριζοσπάστη; Δηλ. ο Ριζοσπάστης είναι κακός όταν χλευάζει την Εκκλησία και καλός προκειμένου να ξεπλύνουμε τον κ. Καζάκη; (ο οποίος άλλωστε μέχρι πρόσφατα στο ΚΚΕ και Σύριζα πρέσβευε τα ίδια τα χλευαστικά για την Εκκλησία, χωρίς να έχει κάνει μέχρι σήμερα αυτοκριτική).
      Ας πούμε, αδελφοί, ένα «ΗΜΑΡΤΟΝ» κι ας σταματήσουμε αυτήν την άκομψη συζήτηση.

      Το πίπτειν ανθρώπινον, το εγείρεσθαι Θεϊκόν, το εμμένειν ………. (παραλείπεται για ευνοήτους λόγους).

      Και προς το Ορθόδοξο Βήμα:
      Αδελφοί, ας σταματήσουμε αυτήν την άκομψη συζήτηση. Μας βλάπτει όλους.
      Κ.Δ.

      Διαγραφή
  15. Αγαπητοί φίλοι, αυτή την επιστολή έστειλα σήμερα στο "Ορθόδοξο Παρατηρητήριο"... Δεν είχα κανένα λόγο να συνεχίσω, αλλά η αφορμή που δόθηκε είναι καθαρή πρόκληση. Διαβάστε και αφήνω στην κρίση σας τα υπόλοιπα...
    "Αγαπητό Ο.Π.,
    τελικά, είναι σοφός ο λαός μας και οι παροιμίες του δεν αστοχούν. Να λοιπόν, που "δεν υπάρχει φωτιά χωρίς καπνό"... Η τάχα, αθώα, πρόσκληση του κ. Δ. Καζάκη στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών της 14.1.2012, αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν ήταν αθώα... Ο σεβαστός μας Π. Σαράντης, "ευλόγησε και έκοψε την πίτα" του Ε.Π.Α.Μ. (κόμματος ΚΑΖΑΚΗ), στις 4.2.2012, και ευχήθηκε "ΑΝΟΙΧΤΑ" για την επιτυχία του κόμματος! Κατά τα άλλα, σας έφταιξαν τα σχόλια του Ορθόδοξου Βήματος και κάποιων Χριστιανών Ορθόδοξων... Λυπάμαι που τόσο απροσδόκητα προσγειώθηκα στη λίαν δυσάρεστη πραγματικότητα, παρακολουθώντας σε βίντεο την κοπή της πίτας του ΕΠΑΜ και την ολόθερμη συμπαράταξη του Προέδρου της Εστίας Πατερικών Μελετών, στο συγκεκριμένο κόμμα... Η όλη κατάσταση μου θύμησε ρήση γνωστής πολιτικού και αρχηγού κόμματος "ακόμα και με τον διάβολο θα συνεργαστώ αν είναι για το καλό της Ελλάδας..." Συμβαίνει κι εδώ κάτι ανάλογο; Γιατί αν είναι έτσι, να ενημερώσετε τους αναγώστες του Ο.Π. για τις κομματικές σας προτιμήσεις, ώστε να γνωρίζουμε και ο καθένας, είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ... Όχι όμως να παρουσιάζεστε "οι μόνοι αγωνιστές Χριστιανοί Ορθόδοξοι" και τα έργα να μη συμβαδίζουν με τα λόγια!
    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!
    Ο Κύριός μας δεν ευλογεί "μισόλογα"!!! Από τους Χριστιανούς που τον πιστεύουμε ΘΕΛΕΙ "ΤΟ ΝΑΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥ"
    Περιμένω εναγωνίως καθαρή απάντηση-τοποθέτησή σας στο ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, ΘΕΜΑ, που αφορά την σχέση σας με το ΕΠΑΜ.
    Με Αγάπη αλλά και Πόνο Χριστού,
    Κατερίνα."

    ΥΓ. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να δει το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ στην Ιστοσελίδα "ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι να πούμε, κάθε μέρα τρώμε κι από ένα χαστούκι.
    Πριν λίγο ορθόδοξο ιστολόγιο ανάρτησε την είδηση από το προσωπικό ιστολόγιο του Δ.Κ. ότι Η "Εκπομπή ΑΕ" στο Ράδιο 9 διέκοψε την λειτουργία της διότι οι συντελεστές της δεν μπορούν να συμμορφωθούν με τις "άνωθεν υποδείξεις". Και μή χειρότερα! Τέτοιος εμπαιγμός του ελληνικού λαού! Παρακολούθησα σήμερα ένα κήρυγμα σύμφωνα με το οποίο αυτά τα στραβά της διοίκησης, είτε πολιτικής είτε εκκλησιαστικής, τα επιτρέπει ο Θεός σε περιόδους σήψης κατ' οικονομίαν, για την δική μας απολογία. Ας το πάρουμε έτσι.
    Κ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή